Bănci și Asigurări

Afacerile grupului financiar Porsche au urcat cu 20%

29.08.2007, 16:33 10

Grupul financiar Porsche Bank a finantat in primele sase luni ale anului achizitii de autovehicule importate de Porsche Romania in valoare de 140 mil. euro, respectiv cu 20% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.
In total, divizia de finantari a austriecilor de la Porsche a finantat achizitia a 11.738 de autovehicule din marcile Volkswagen, Skoda, Audi, Seat si Porsche. Aceasta reprezinta peste o treime din totalul autovehiculelor comercializate de Porsche Romania. Fata de primele sase luni din 2006, numarul autovehiculelor finantate marcheaza o crestere cu 10%.
Grupul financiar Porsche include in Romania o companie de leasing financiar, o banca specializata in finantari auto, un broker de asigurari si o societate de leasing operational care furnizeaza servicii de management de flote si inchirieri de masini (Porsche Mobility).
Peste 11.000 dintre masinile finantate de grupul financiar Porsche au fost in leasing, contractele fiind incheiate in general pe patru ani.
Aproape jumatate din autovehiculele Skoda vandute au fost finantate prin leasing, in timp ce la Volkswagen ponderea este de 38%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO