Bănci și Asigurări

Agricover Credit IFN împrumută 45 mil. lei (9,1 mil. euro) de la Fondul European de Investiţii, pentru finanţarea fermierilor români

Agricover Credit IFN împrumută 45 mil. lei (9,1 mil....

Autor: Cristina Bellu

03.05.2023, 14:56 173

Fondul European de Investiţii (FEI) a semnat un împrumut de 45 milioane lei (9,1 milioane euro) cu Agricover Credit IFN, divizia de finanţare a grupului Agricover, unul dintre cei mai importanţi jucători din agrobusinessul românesc.

Acordul, susţinut de Programul UE pentru ocuparea forţei de muncă şi inovare socială (EaSI), va permite Agricover Credit să ofere sprijin pentru aproximativ 900 de micro-fermieri, stimulând coeziunea, creşterea economică şi agricultura durabilă, spun oficialii celor două instituţii.

„Agricultura este una dintre cele mai vechi industrii şi unul dintre pilonii fondatori ai societăţii şi economiei noastre. Acest nou acord FEI cu Agricover, cu folosirea resurselor din programul EaSI al UE, va oferi sprijin suplimentar producătorilor agricoli din România şi, în special, tinerilor micro-fermieri pentru care împrumutul tradiţional poate fi destul de dificil”, spune Marjut Falkstedt, director general al FEI.

Agricover Credit IFN oferă fermierilor diverse produse de finanţare şi servicii conexe adaptate nevoilor micro-fermierilor, inclusiv sprijin pentru activităţile de zi cu zi, precum şi investiţii majore, cu impact semnificativ asupra dezvoltării ulterioare a afacerilor lor.

„Parteneriatul dintre Agricover Credit şi Fondul European de Investiţii în cadrul programului EaSI al UE este un pas semnificativ către sprijinirea creşterii şi dezvoltării micro-fermierilor din România cu produsele noastre de finanţare personalizate, pentru ca aceştia să poată conduce cu succes afacerile familiale şi să contribuie la adoptarea unor practici agricole durabile”, adaugă Serhan Hacisuleyman, director general al Agricover Credit IFN.

Aceasta este a treia operaţiune între Agricover şi FEI şi a şasea operaţiune susţinută de Programul UE pentru ocuparea forţei de muncă şi inovare socială în România.

Agricover este liderul pieţei de agribusiness din România. Grupul, controlat de omul de afaceri Jabbar Kanani, a anunţat că vrea să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti printr-o ofertă de vânzare de acţiuni (IPO), care va cuprinde atât o majorare a capitalului social de până la 145,4 milioane de acţiuni noi şi o vânzare din partea acţionarilor de până la 800,6 mi­lioane de acţiuni existente.

În 2022, Agricover a înregistrat venituri de 2,55 miliarde de lei, o creştere de aproximativ 50% faţă de 2021, şi un profit net consolidat de aproximativ 91,3 milioane de lei, o creştere de circa 7% în comparaţie cu 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO