Bănci și Asigurări

AIG a avut afaceri de 18 mil. euro in primul semestru

09.08.2006, 19:11 19

AIG Romania, filiala locala de asigurari generale a celui mai mare grup de servicii financiare din lume, American International Group, a incheiat prima jumatate a anului cu prime brute subscrise de aproape 63 de milioane de lei (peste 17,7 milioane de euro), din care circa 43,3 milioane de lei (12,2 milioane de euro) din asigurari de daune la proprietati.
Fata de perioada similara a anului trecut, valoarea primelor brute subscrise de companie a crescut cu circa 8% in lei.
Pentru acest an, compania estimeaza o crestere de 20-25% a cifrei de afaceri, a declarat Mihnea Tobescu, director general la AIG Romania.
Compania lucreaza doar cu clienti corporate, care aduc prime de asigurare mari, dar si riscuri importante. Printre clientii AIG Romania se numara Sidex (Mittal Steel Galati), Alro, Rompetrol, Petrom sau hotelul de cinci stele J.W. Marriott, potrivit informatiilor din piata. Majoritatea politelor de asigurare de pe piata coporate sunt contractate prin intermediul brokerilor.
In primul semestru al acestui an, AIG Romania a platit brokerilor de asigurari comisioane de achizitie de peste 1,5 milioane de lei (peste 0,4 milioane de euro). Comisionul unui broker reprezinta circa 15-20% din valoarea politei de asigurare, potrivit directorului general al AIG Romania.
Pe langa asigurarile de daune la proprietati, o parte importanta din afacerile companiei o detin asigurarile de incendiu si calamitati naturale. AIG a subscris pe acest segment prime brute de peste 9,5 milioane de lei (2,7 milioane de euro) in primul semestru.
Circa 95% din riscurile subscrise de companie sunt cedate in reasigurare.
Compania avea la sfarsitul lunii iunie un portofoliu format din 677 de contracte, din care aproape 100 sunt contracte noi, incheiate in prima jumatate a acestui an.
AIG Romania are un capital social de circa 8,5 milioane de lei (2,4 milioane de euro), controlat de AIG Central Europe & CIS Insurance Holding Corporation.
Grupul AIG este prezent si pe piata asigurarilor de viata, prin intermediul companiei AIG Life, al doilea jucator de pe piata de profil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO