Bănci și Asigurări

Alex Massaci este noul şef al biroului Bank Gutmann de la Bucureşti

Autor: Claudia Medrega

26.09.2011, 18:38 405

Alex Massaci, 47 de ani, fostul şef al departamentului Clienţi Privaţi şi Servicii de Taxare pentru Companii Private din PricewaterhouseCoopers (PwC), a fost numit la conducerea biroului de la Bucureşti al Bank Gutmann, unul dintre jucătorii de pe piaţa de private banking din Austria.

Anterior, Bank Gutmann România a avut doi parteneri care răspundeau de clienţii din România: Gordian Gudenus şi Ilinca von Derenthall, cea care i-a asistat în dezvoltarea operaţiunilor de la Bucureşti.

Massaci a lucrat în ultimii 18 ani în cadrul PwC atât în Departmentul de Consultanţă Persoane Fizice - Clienţi Privaţi, cât şi în departamentul de Servicii pentru Companiile Private (SCP). În 2009, Massaci a fost numit coordonator pentru consultanţă impozitare în Echipa SCP a PwC. Departamentul SCP include afacerile private şi cele coordinate de familii, companii publice nelistate şi clienţi individuali împreună cu familiile acestora, cu portofolii de valori ridicate.

Austriecii au început să "vâneze" clienţi la Bucureşti în urmă cu aproape trei ani, iar anul trecut şi-au deschis un birou în Capitală. În segmentul ţintit de austrieci intră antreprenorii sau managerii de mari corporaţii care au averi de cel puţin un milion de euro. Pragul de selecţie a clientelei este astfel mult mai ridicat decât în cazul băncilor locale care oferă servicii de private banking pentru clienţii lor, cu niveluri cuprinse între 50.000 şi 200.000 de euro.

Bank Gutmann, o bancă relativ tânără faţă de jucătorii elveţieni consacraţi pe această nişă, cu o istorie de aproape 100 de ani, şi-a extins în ultimii ani operaţiunile în Ungaria, România şi Rusia, dar şi în America Latină. La nivel global, banca are circa 2.000 de clienţi, pentru care gestionează averi cumulate de13 miliarde de euro.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels