Bănci și Asigurări

Alexandru Ciuncan, UNSAR: Companiile de asigurări din România s-au adaptat foarte bine la condiţiile actuale şi au făcut faţă provocărilor din 2020

Alexandru Ciuncan, director general UNSAR: România continuă să aibă unele decalaje, precum nivelul de protectie prin asigurare a locuinţelor (doar 1/5 locuinţe fiind asigurate)

Alexandru Ciuncan, director general UNSAR: România continuă să aibă unele decalaje, precum nivelul de protectie prin asigurare a locuinţelor (doar 1/5 locuinţe fiind asigurate)

Autor: Mircea Nica

04.01.2021, 00:06 265

România se află în continuare în primele 5 pieţe din regiunea Europei Centrale şi de Est, cu o pondere de peste 6% din valoarea primelor brute subscrise, în timp ce la nivelul regiunii Europei Centrale şi de Est a fost înregistrată o scădere de 3,8%.

Anul 2020 a fost atipic, iar asigură­to­rii din România s-au adaptat foarte bine la condiţiile actuale şi au făcut faţă pro­vocărilor din 2020 atât cu produsele, care au fost regândite pentru noua rea­li­­tate, cât şi cu digitalizarea servi­ci­ilor de asigurare, a spus Alexandru Ciun­can, director general al Uniunii Naţio­nale a Societăţilor de Asigurare şi Re­asi­gurare din România (UNSAR), pentru ZF.

„Anul 2020 a fost ati­pic, un an în care toate in­dus­tri­ile au fost nevoite să treacă prin transformări şi să-şi ajusteze planurile. Pe de altă parte, mai mult ca nici­odată operatorii econo­mici din piaţa asigurărilor au că­u­tat să se adapteze, să iden­ti­fice oportunităţi si noi di­­recţii de dezvoltare a busi­nes­­sului. În acest sens, con­tex­­tul actual a adus o ac­ce­le­rare a digitalizării ser­­vi­ci­ilor de asigurare. Multe din­tre pro­­­cese s-au mu­tat in on­line, iar consu­ma­torii pot des­­fă­şura ope­raţiuni într-un mod sim­pli­ficat, de la dis­tanţă - achi­ziţie, reînnoire, no­tificare şi con­statare a unei daune şi nu numai“, a spus Alexandru Ciuncan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO