Bănci și Asigurări

Allianz-Tiriac a subscris prime de 96 mil. euro in 3 luni

04.05.2007, 19:25 25

Allianz-Tiriac Asigurari, liderul pietei locale a asigurarilor, a subscris pe primul trimestru al acestui an prime brute in valoare de 331,36 mil. lei (94 mil. euro), in crestere cu 15,4% fata de nivelul de 287 milioane lei (81,4 mil. euro) inregistrat in perioada similara a anului trecut.
Asigurarile generale au generat venituri de 303 mil. lei pe primele trei luni ale anului 2007, in crestere cu 20% fata de primul trimestru al lui 2005. In aceasta perioada, veniturile din asigurari de viata au inregistrat o scadere de 18,5% de la 34,7 mil. lei (9,8 mil. euro) la 28,3 mil. lei (8 mil. euro).
Allianz-Tiriac Asigurari a raportat pentru anul trecut un profit inainte de impozitare de 11 milioane de euro, in scadere fata de profitul inainte de impozitare de circa 12 mil. euro raportat in 2005, cand rezultatul net a fost de 10 mil. euro.
Prin reducerea profitului comparativ cu 2005, Allianz-Tiriac a pierdut primul loc in topul celor mai profitabile companii de asigurare, in favoarea ING Asigurari de Viata, liderul pietei de asigurari de viata, care a raportat pentru 2006 un profit inainte de impozitare de circa 12 mil. euro.
Allianz-Tiriac este unul dintre putinii asiguratori locali ce activeaza in industria asigurarilor auto care a inregistrat anul trecut profit in conditiile in care majoritatea companiilor ce activeaza in domeniul asigurarilor generale au inregistrat cresteri substantiale ale primelor brute subscrise insotite de inregistrarea unor pierderi foarte mari. Printre companiile de asigurari care au inregistrat pierderi din cauza gradului ridicat de daunalitate a politelor auto se numara: Generali, Unita sau Asitrans.
Allianz-Tiriac se va implica din acest an si pe piata pensiilor private, compania infiintand in acest an propria societate de administrare a pensiilor private facultative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO