Bănci și Asigurări

Allianz-Tiriac intra si pe pensiile obligatorii

04.06.2007, 22:19 15

Allianz-Tiriac Pensii Private, societatea de pensii a companiei de asigurari cu acelasi nume, a depus cererea de autorizare pentru pilonul II (pensiile obligatorii), fiind a sasea companie care se aliniaza la startul sistemului, asteptat in luna august.
Compania este deja autorizata pe pilonul III (pensiile facultative), unde a primit unda verde pentru primul sau fond de pensii, AZT Moderato. Compania incepe oficial astazi campania de vanzare a acestui produs financiar. Fondul are un profil mediu de risc, investind 25% din activele clientilor in actiuni listate la Bursa si restul in instrumente financiare cu venit fix sau de piata monetara. Administratorul are in pregatire de autorizare un al doilea fond, AZT Vivace, cu un profil crescut de risc (investitii in proportie de 50% in actiuni listate).
Allianz-Tiriac Pensii Private incepe goana dupa clientii pensiilor facultative cu o forta de vanzare de peste 2.200 de agenti de marketing persoane fizice, pentru care a primit avizarea Comisiei de Pensii Private saptamana trecuta. Cat priveste pensiile obligatorii, Allianz se alatura astfel ING, Aviva, BCR, Interamerican si Omniasig, companii care au depus deja cereri de constituire sau de autorizare a societatii de pilon II. Pe langa aceste companii, cel putin inca patru si-au anuntat intentia de a intra pe aceasta piata: Generali, AIG Life, BT Aegon si OTP. Estimarile oficiale arata ca pe aceasta piata ar putea lua startul in luna august circa zece companii de administrare, care vor atrage aproximativ 2,5 milioane de clienti.
Toti angajatii sub 35 de ani vor fi obligati sa adere la unul dintre fondurile de pensii de pilon II, prin virarea a 2% din contributia de asigurari sociale de la stat catre administrarea privata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO