Bănci și Asigurări

Alpha Bank intra pe piata creditelor imobiliare "punte"

13.05.2005, 19:02 18

Alpha Bank a lansat un credit ipotecar de tip "punte", prin care acorda finantari pe termen scurt clientilor care detin un imobil si doresc sa se mute in unul mai scump, insa nu detin avansul necesar pentru contractarea unui imprumut imobiliar clasic.

Banca finanteaza astfel avansul necesar pentru noua locuinta, valoarea creditului neputand insa sa depaseasca 70% din valoarea imobilului aflat in posesia clientului. Pentru aceste imprumuturi banca nu solicita avans sau girant, ci doar indeplinirea normelor impuse de BNR si ipoteca pe imobilul respectiv.

Creditul Direct al Alpha Bank este in concurenta directa numai cu produsul asemanator al BCR, denumit Creditul Punte.

"Prin produsul Alpha Direct banca noastra continua traditia imbunatatirii creditelor de locuinta prin finantarea avansului pe care clientii ar trebui sa-l depuna pentru a se muta intr-o casa mai mare", a declarat Sorin Oprescu, vicepresedinte executiv al bancii. Produsul vine in completarea pachetului de imprumuturi imobiliare Alpha Housing.

Creditul poate fi contractat pe o perioada de 12 luni - daca se are in vedere achizitionarea unei locuinte, respectiv 18 luni daca solicitantul va construi noul imobil - timp in care vechea locuinta trebuie vanduta. Banca acorda finantari in lei, euro sau dolari. Rambursarea imprumutului se poate face integral la scadenta sau prin rambursari lunare, care trebuie sa acopere numai dobanda, principalul fiind returnat la scadenta. Banca nu percepe comisioane pentru plata anticipata, integrala sau partiala a creditului.

Alpha Bank a incheiat anul trecut cu active totale in valoare de peste 730 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO