Bănci și Asigurări

Andrei Rădulescu, Banca Transilvania: Ne aşteptăm la o încetinire a ritmului de creştere a consumului privat în perioada următoare

Andrei Rădulescu, Banca Transilvania: Ne aşteptăm la o...

Autor: Cristina Bellu

29.09.2017, 09:52 307

Deteriorarea încrederii consumatorilor şi a încrederii în sectorul de servicii exprimă premise de decelerare a consumului privat, principala componentă a PIB, după avântul puternic din ultimele trimestre, susţinut de mix-ul relaxat de politici economice, consideră Andrei Rădulescu, senior economist al Băncii Transilvania.

Potrivit indicatorului Comisiei Europene, încrederea în economie a stagnat în septembrie, la 104,9 puncte.

“De altfel, managerii se aşteaptă la creştere moderată, consolidarea locurilor de muncă şi majorarea preţurilor pe termen scurt, conform rezultatelor sondajelor realizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).”, spune Andrei Rădulescu într-o analiză a instituţiei bancare.

Acesta mai menţionează că nu în ultimul rând, România a pierdut şase poziţii în acest an în clasamentul competitivităţii realizat de Forumul Economic Mondial (locul 68), pe fondul deteriorării mediului macroeconomic şi evoluţiilor slabe în domeniile instituţional şi de infrastructură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO