Bănci și Asigurări

Anglo-Romanian Bank a facut profit net de 8,8 mil. euro

05.04.2007, 19:07 18

Anglo-Romanian Bank, filiala a grupului BCR inregistrata in Marea Britanie, va dezvolta impreuna cu Erste Bank Viena platforma de clienti corporate de la Sucursala Frankfurt/Main "in vederea cresterii influentei in piata", potrivit Raportului administratorilor BCR pe 2006.
Banca incearca sa dezvolte o nisa pe piata Rusiei, respectiv a Comunitatii Statelor Independente, participand anul trecut la peste 50 de sindicalizari, in sase cazuri fiind aranjor principal, iar in altele sapte activand in parterneriat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.
Anglo-Romanian Bank a inregistrat anul trecut un profit net de 8,85 milioane de euro, de aproape 2,5 ori mai mare decat in 2005. Intregul profit obtinut de banca in 2005 a fost distribuit sub forma de dividende catre BCR, care este unicul actionar. Profitul pe 2006 a fost incorporat in rezerve.
Activele bilantiere au crescut cu aproape 43%, pana la 561 milioane de euro. Numarul angajatilor a scazut de la 158 la 149 in conditiile lichidarii biroului din Paris. Banca este prezenta la Londra, Frankfurt, Sibiu, Timisoara si Constanta, oferind servicii in special pentru clientii companii cu operatiuni in strainatate.
Sucursala din Frankfurt este folosita in special pentru facilitati de transferuri si plati internationale.
Conform planurilor pentru 2007, banca va incerca sa sprijine accesul companiilor clienti ai BCR pentru accesarea pietelor internationale de capital. De asemenea, se va ocupa de finantari structurate, finantari de proiecte si de achizitii.
BCR Chisinau, a doua filiala bancara a grupului BCR, si-a dublat anul trecut cota de piata, de la 1,63% la 3,58%, in conditiile majorarii activelor cu 178%, banca urcand pe locul noua in clasamentul local. Conform datelor publicate la Chisinau, activele s-au ridicat anul trecut la circa 47,9 milioane de euro, in timp ce profitul net a fost de aproximativ 1,7 milioane de euro. Banca a inregistrat o rentabilitate a capitalurilor proprii care a fost de 24,4%.
Competitia dintre BCR si BRD de pe piata locala se va extinde de anul acesta si in Republica Moldova odata ce Societe Generale, actionarul majoritar al BRD, a cumparat in ianuarie pachetul majoritar la Mobiasbanca, institutie care opereaza a treia mare retea de unitati de pe piata.
BRD are sarcina sa sustina dezvoltarea Mobiasbanca, inclusiv prin dezvoltarea unor sinergii, Patrick Gelin, seful BRD-SocGen, fiind numit presedintele Consiliului de Administratie al bancii moldovene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO