Bănci și Asigurări

Aproape sase milioane de carduri pe piata

13.04.2005, 18:48 12

Numarul cardurilor active a ajuns la sfarsitul lui februarie la 5,96 milioane de unitati, marcand astfel o crestere cu 79.000 de unitati. Ritmul de crestere marcheaza astfel o incetinire usoara fata de lunile precedente.

Avand in vedere ritmurile de crestere din ultimele luni, este de asteptat ca piata cardurilor sa fi depasit sase milioane de unitati in luna martie.

Numarul cardurilor emise in lei a crescut cu 74.000 de unitati, ajungand la 5,85 milioane de unitati. In acest timp numarul cardurilor emise in valuta a inregistrat o crestere de numai 5.000 de unitati, pana la 112.808 carduri.

De altfel, pe parcursul anului trecut, cele mai importante sase banci emitente din Romania si-au marit portofoliul cu aproximativ un milion de carduri. Ponderea cardurilor de credit a scazut de la 5,8% in 2003 pana la 5,3% la sfarsitul anului trecut, apreciaza analistii site-ului specializat in produse electronice de plata www.no-cash.ro.

Totodata, la sfarsitul lui 2004 numarul cardurilor de tip co-branded ajunsese la peste 227.000 de unitati.

"Cardul co-branded va relansa piata cardului de credit. Din 2004 cele doua piete s-au intersectat, tendinta fiind ca produsele din gama co-branded sa fie emise pe o platforma a unui card de credit, astfel incat cardul sa ofere maximum de atractivitate, prin facilitatile bancare si cele ale comerciantului", mai spun analistii www.no-cash.ro. Aceasta in conditiile in care, in ultimul an, piata cardurilor co-branded a crescut sanatos, ajungand aproape sa o egaleze pe cea a cardurilor de credit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO