Bănci și Asigurări

ASF a retras avizul de funcţionare pentru 21 de brokeri de asigurări

ASF a retras avizul de funcţionare pentru 21 de brokeri...

Autor: Anelis Baciu

16.09.2013, 20:58 1111

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), autoritatea care a preluat supravegherea şi reglementarea fostei pieţe de asigurări de la fosta CSA, a sancţionat 21 de brokeri de asigurări cu retragerea permanentă sau temporară a autorizaţiei de funcţionare în primele opt luni ale acestui an, după ce şi anul trecut 35 de intermediari în asigurări au ieşit temporar sau definitiv din piaţă.

Mulţi brokeri au fost sancţionaţi pentru că nu au pus la dispoziţia ASF documentele financiare şi contabile solicitate sau fiindcă au încălcat reglementările privind vânzarea de poliţe de asigurare. ASF a decis încetarea activităţii anumitor brokeri de asigurare inclusiv la cererea acestora. Sute de companii au dispărut din piaţă în perioada crizei, în timp ce altele noi au fost înfiinţate.

Pe piaţa de brokeraj în asigurări activează peste 500 de brokeri de asigurare, care au ajuns să intermedieze aproape jumătate, circa un miliard de lei (215 mil. euro), din primele brute subscrise în primul trimestru al anului.  

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO