Bănci și Asigurări

ASF îi caută înlocuitor Laurei Chiţoiu la direcţia de avizare. Salariul: 5.500 de euro/lună

Laura Chiţoiu, soţia fostului ministru de finanţe Daniel Chiţoiu. Mediafax Foto

Laura Chiţoiu, soţia fostului ministru de finanţe Daniel Chiţoiu. Mediafax Foto

Autor: Anelis Baciu

07.07.2014, 00:00 1952

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a scos la concurs patru posturi de conducere, inclusiv pe cel de director al direcţiei de avizare responsabil cu piaţa de asigurări, post ocupat anterior de Laura Chiţoiu, soţia fostului ministru de finanţe Daniel Chiţoiu. Laura Chiţoiu a fost implicată la începutul acestui an în scandalul Carpatica Asig, în calitate de suspect, şi a fost trimisă în judecată de procurorii DNA. Procurorii o acuză de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Chiţoiu ar fi schimbat componenţa comisiei care trebuia să acorde avizul Inei Crudu pentru a ocupa funcţia de director general al Carpatica Asig şi ar fi devansat data examenului cu trei săptămâni. Potrivit informaţiilor din declaraţia de avere, Laura Chiţoiu a încasat un venit anual de 292.000 lei (66.000 euro) în 2012, ceea ce corespunde unui venit lunar de circa 5.500 de euro.

Astfel, încasările totale ale Laurei Chiţoiu s-au majorat cu 1.300 de euro în 2012 comparativ cu anul precedent. Pe lângă poziţia de director al direcţiei de autorizare pe piaţa de asigurări, ASF caută director de autorizare şi pentru sectorul instrumentelor şi investiţiilor financiare, director al direcţiei juridice, dar şi şef de serviciu în cadrul departamentului de comunicare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO