Bănci și Asigurări

ASF: Piaţa asigurărilor a ajuns la subscrieri de 8,5 mld. lei la finalul primelor nouă luni din 2020, în creştere cu 4,8%

ASF: Piaţa asigurărilor a ajuns la subscrieri de 8,5...

Autor: Mircea Nica

10.12.2020, 08:30 54

♦ Nicu Marcu, preşedintele ASF: Ştim foarte bine că segmentul RCA este destul de concentrat şi două companii deţin o concentrare excesiv de mare, iar în ultimele şase luni am supravegheat extrem de atent această concentrare.

Piaţa asigurărilor din România a înregistrat la finalul primelor nouă luni din 2020 un volum al primelor brute subscrise de 8,5 mld. lei, în creştere cu 4,8% faţă de perioada similară a anului trecut, a spus ieri Valentin Ionescu, di­rector la Direcţia de strategie şi stabilitate financiară din cadrul Autorităţii de Su­pra­veghere Fianciară (ASF), în cadrul unei videoconferinţe.

„Primele brute subscrise au ajuns la 8,5 mld. lei la finalul lunii septembrie 2020, în creştere faţă de septembrie 2019, de 4,8%. Piaţa asigurărilor creşte în ciuda problemelor cauzate de pandemie“, a spus Valentin Ionescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO