Bănci și Asigurări

Asigurari RCA de peste 100 mil. euro in campania de iarna

11.02.2004, 00:00 13



Companiile de asigurari au avut in luna decembrie a anului trecut incasari de 1778 miliarde lei din vanzarea politelor de raspundere civila auto valabile pentru 2004, cu 45% mai mult ca in decembrie 2002, a anuntat ieri Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.



Campania de vanzari a continuat si in ianuarie, iar daca proportia lunii decembrie (de circa 58%) va fi aceeasi in vanzari ca anul trecut, inseamna ca piata asigurarilor RCA (numai campania de iarna, care include si polite pe sase luni) a depasit anul acesta 100 milioane euro (4.000 miliarde lei).



Presedintele CSA, Nicolae Crisan, pune cresterea cu 45% a incasarilor companiilor, peste cea de 30% a datorata scumpirii politelor, pe cresterea gradului de cuprindere in asigurare (adica a autovehiculelor asigurate in totalul autovehiculelor inregistrate).



"Nu este exclus ca numarul celor care s-au asigurat in decembrie 2003 sa fie usor mai ridicat decat in decembrie 2002, daca tinem cont de faptul ca ritmul de crestere a incasarilor, de 45,6%, este superior celui in care au fost majorate tarifele de prime, de 30%. Vom cunoaste situatia exacta peste circa o luna, cand societatile vor raporta si structura portofoliului RCA in functie de perioadele de valabilitate ale politelor emise", a spus Nicolae Crisan.



Cresterea ar putea proveni insa si din perioada mai mare pe care au avut-o la dispozitie cele 15 companii de asigurari pentru vanzarea politelor RCA, care au primit avizul de vanzare a politelor RCA cu o saptamana mai devreme decembrie 2003 fata de decembrie 2002.



Liviu Stoicescu, director de asigurari auto in cadrul Omniasig, sustine insa pozitia presedintelui CSA.



"Campania a mers bine, cred ca s-au vandut mai multe polite anul acesta decat anul trecut. In luna decembrie si primele 3-4 zile lucratoare ale lunii ianuarie vindem majoritatea politelor. Dar trebuie neaparat facuta dezanualizarea politelor, pentru ca sa nu mai existe in fiecare an aceasta nebunie", afirma Stoicescu. sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO