Bănci și Asigurări

Asigurătorul vândut de Aviva către MetLife are active de 50 mil. €

Asigurătorul vândut de Aviva către MetLife are active de 50 mil. €

Mihai Popescu, CEO al Aviva România

Autor: Ciprian Botea

09.02.2012, 00:06 644

Britanicii de la Aviva au negociat cu mai multe grupuri financiare vânzarea activelor de 50 mil. euro şi a portofoliului de 250.000 de clienţi de asigurări de viaţă, dar americanii de la MetLife au fost singurii cu care negocierile au ajuns într-un stadiu avansat.

"Am negociat cu mai multe grupuri financiare, iar MetLife a reprezentat o decizie strategică pentru că asigurătorul are deja un plan de creştere a operaţiunilor din regiune", a spus Mihai Popescu, CEO al Aviva România.

MetLife, care deţine pe plan local Alico (fosta AIG Life), a anunţat săptămâna trecută preluarea subsidiarei locale a Aviva, care va fi integrată în Alico după aprobarea tranzacţiei de către autoritatea de supraveghere. Negocierile dintre Aviva şi MetLife s-au derulat pe aproape tot parcursul anului trecut.

Aviva este prezentă în România încă din 1999, fiind una dintre primele companii locale de asigurări de viaţă, dar afacerile s-au dezvoltat lent şi asigurătorul a înregistrat pierderi în mod constant, britanicii fiind nevoiţi de mai multe ori să aducă bani la capital. Şeful Aviva spune însă că asigurătorul a trecut anul trecut printr-un proces de restructurare şi nu a mai avut nevoie de injecţii de capital de la grup. Aviva are afaceri anuale de circa 20 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO