Bănci și Asigurări

Astra: accent pe maritim si aviatie

13.04.2004, 00:00 20



Compania de asigurari Astra are ca obiectiv anul acesta piata asigurarilor maritime si aviatie, dar asigurarile de locuinte, dupa ce in 2004 cea mai mare parte a politelor vandute a fost de asigurari auto si de raspundere civila malpraxis.



"ASTRA si-a propus sa continue procesul de extindere, atat pe plan intern cat si pe plan international, in sensul consolidarii pozitiei sale pe piata a asigurarilor maritime si de aviatie din Romania. In acelasi timp, avem in vedere o abordare mai accentuata a segmentului de persoane fizice pentru asigurarile facultative, mai ales prin prisma deducerilor fiscale pentru asigurari oferite de statul roman", a spus Dan Domnitanu, vicepresedintele companiei.



Astra, desprinsa din vechea companie de asigurari de stat ADAS in 1990, a preluat atunci toate operatiunile externe ale acesteia, astfel incat aceasta orientare a afacerilor ar fi o revenire la activitatea de baza.



Cei mai mari competitori ai companiei pe pietele de asigurari maritime si navale sunt Allianz-Tiriac si Omniasig (care detine, spre exemplu, contractul de asigurare al Tarom), iar la inceputul acestui an si Ardaf si-a anuntat intentia de se lansa mai puternic in aceasta zona.



Astra a avut anul trecut prime brute incasate de 34 mil. Euro, cu 16% mai mult decat in anul anterior.
sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO