Bănci și Asigurări

Astra intră pe nişa asigurărilor de răspundere civilă pentru animalele de companie

Astra intră pe nişa asigurărilor de răspundere...

Autor: Anelis Baciu

30.09.2013, 20:27 474

Astra, cea mai mare companie din piaţa asigurărilor generale, a început să vândă poliţe de asigurare pentru răspunderea civilă a proprietarilor de animale de companie, ca urmare a creşterii numărului de persoane vătămate de animale.

„Considerăm că acest produs de asigurare ar putea fi soluţia pentru rezolvarea problemelor câinilor comunitari. În definirea acestui produs ne-am inspirat din poliţe existente în alte tări din Europa. De exemplu, există zone în Germania în care acest tip de asigurare este chiar obligatorie”, spune Alin Bucşa, preşedintele directoratului Astra.

Produsul este destinat proprietarilor de câini, pisici şi cai şi acoperă asigurarea facultativă de accidente a animalelor, cât şi asigurarea pentru răspunderea proprietarilor şi deţinătorilor temporari de animale de companie, cumpărătorul având posibilitatea de a opta pentru una sau pentru ambele secţiuni. Suma maximă a răspunderii pentru fiecare eveniment este de 5.000 de euro, în timp ce pentru întreaga perioadă asigurată limita este de 25.000 de euro. Prima de asigurare începe de la 30 de euro pe an şi depinde de vârsta, sănătatea animalului, de riscurile asigurate, precum şi de condiţiile de adăpost.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO