Bănci și Asigurări

ATE Bank îşi scoate la închiriat propriile sucursale

ATE Bank îşi scoate la închiriat propriile sucursale

Autor: Voican Razvan

25.07.2011, 00:00 1555

Grecii de la ATE Bank, filiala locală a băncii agricole aGreciei, caută clienţi pentru închirierea de spaţii în unsprezecesucursale din ţară - Baia Mare, Constanţa, Oradea, Brăila, Craiova,Piteşti, Braşov, Galaţi, Târgu-Jiu, Cluj-Napoca şi Iaşi.

În general, spaţiile sunt generoase, unele având şi etaj. Deexemplu, la Constanţa etajul are o suprafaţă de 255 de metripătraţi, arie care poate găzdui un magazin de mărime considerabilă.La Braşov, parterul are suprafaţa de 292 de metri pătraţi, la felşi etajul.

Reprezentanţii ATE Bank afirmă că este vorba despre optimizeazareţelei de unităţi, iar spaţiile unor sucursale - proprietateabăncii încă de la începutul deceniului trecut, aflate laînchiriere, reprezintă spaţii excedentare destinate în prezent a fioferite altor companii care au nevoie de sedii mai mari. «Acţiuneaeste una obişnuită de optimizare a costurilor operaţionale şi nureprezintă sub nicio formă restrângerea activităţii bancare, cieficientizarea acesteia», susţine ATE Bank.

Mişcarea are însă loc în contextul în care banca-mamă,controlată de statul elen, a anunţat în luna mai că vrea să vândăafacerile locale până cel târziu în 2012, conform unui plan derestructurare profundă aprobat de Comisia Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO