Bănci și Asigurări

Austriecii de la Bank Gutmann: Nu facem concurenţă băncilor comerciale, ci venim cu servicii complementare

Austriecii de la Bank Gutmann: Nu facem concurenţă...

Autor: Claudia Medrega

29.10.2014, 00:06 637
Bank Gutmann, specializată în oferirea de servicii de private banking, nu încearcă să înlocuiască băncile comerciale şi să le facă concurenţă directă, ci doreşte să ofere servicii complementare, concentrându-se pe managementul averilor, a declarat Iordanie Parfenie, vicepreşedinte în cadrul băncii Gutmann, responsabil pentru clienţii din România.
 
Bank Gutmann, unul dintre cei mai importanţi jucătorii de pe piaţa de private banking din Austria, a ajuns să administreze active de 18,5 mld. euro, nivel dublu faţă de cel înregistrat în 2008. Banca a început să „vâneze“ clienţi la Bucureşti în 2008, iar în 2010 şi-a deschis chiar un birou în Capitală. Însă, autorizaţia de funcţionare a reprezentanţei din România a expirat în 2012 si nu a mai fost prelungită.  Banca concentrează la Viena operaţiunile de private banking, inclusiv din România.
 
„Nu suntem în competiţie directă cu băncile comerciale, care au divizii de private banking. Nu încercăm să înlocuim băncile comerciale, ci să fim complementari. Nu ne putem permite să ne comportăm ca o bancă comercială. Noi facem, în prin­cipal, mana­gementul averilor“, a spus Par­fenie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO