Bănci și Asigurări

Banca Carpatica a înregistrat pierderi peste aşteptări anul trecut, dar mai mici cu 44% faţă de 2015, până la 42 de milioane de lei

Banca Carpatica a înregistrat pierderi peste aşteptări...

Autor: Anelis Baciu

17.02.2017, 00:08 562
Banca Comercială Carpatica, instituţie de credit preluată anul trecut de Patria Bank (fosta Nextebank), a înregistrat o pierdere netă de 42 de milioane de lei (9 mil. euro) în 2016,  cu circa 44% mai mică faţă de pierderea raportată în 2015, potrivit unui raport publicat pe bursă.
 
Deşi şi-a diminuat semni­ficativ pierderile, Banca Carpatica şi-a ratat ţinta în ceea ce priveşte re­zultatul financiar, în con­­diţiile în care bugetul pentru 2016 pre­­vedea o pierdere mai mică, res­pectiv de 33,2 milioane de lei.
 
Ratarea ţintei este pusă de oficialii băn­cii pe seama veniturilor bancare ne­te mai mici, dar şi a cheltuielilor cu com­pen­saţiile financiare în valoare de 4 mi­l. lei acordate angajaţilor ale căror lo­curi de muncă au fost desfiinţate ca ur­ma­re a procesului de restructurare şi fuziune.
 
Anul trecut banca a închis 34 de unităţi, la finalul lunii decembrie reţeaua teritorială însumând 79 de sucursale şi agenţii. Totodată, numărul de angajaţi a scăzut de la 866 la finalul lunii decem­brie 2015 la 626 de persoane la finalul anului 2016.
 
„Banca a înregistrat o pierdere netă pre­liminară de 42 de milioane de lei, un re­zultat mai slab cu 8,9 de lei faţă de ni­velul bugetat, pe fondul veni­tu­rilor mai mici din activitatea bancară, dar şi al chel­tuielilor cu angajamente fa­ţă de per­sonal legate de procesul de re­struc­turare“, se arată în raportul băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO