Bănci și Asigurări

Banca Italo Romena, 10 unitati påna la sfårsitul anului

25.05.2005, 18:48 16

Banca Italo Romena, detinuta de grupul italian Veneto Banca, va ajunge la sfårsitul acestui an la 10 agentii in teritoriu, pentru ca ulterior numarul acestora sa ajunga la 25, sustin reprezentantii bancii.

Grupul italian si-a completat si oferta de finantare pentru piata romåneasca prin anuntarea la sfårsitul saptamånii trecute a achizitiei companiei de leasing DRT Group, printr-o tranzactie estimata in jurul a un milion de euro.

a??Piata de leasing din Romånia cunoaste o dezvoltare rapida, era firesc sa ne largim portofoliul de servicii pe care il oferim actualilor clienti ai bancii si nu numaia??, spun oficialii Bancii Italo Romena.

Veneto Banca si-a majorat participatia la 85% dupa ce, in octombrie 2003, grupul italian cumparase un pachet de 10% din D.R.T. Group. Fostul administrator al societatii de leasing, Dan Emil Stoica, a pastrat o participatie de 15%.

PÃ¥na la jumatatea lunii iulie a acestui an, activitatea D.R.T. Group urmeaza sa fie preluata de Italo Romena Leasing, societatea infiintata tocmai in acest scop si care va beneficia de pe urma retelei teritoriale a bancii.

Banca Italo Romena a fost infiintata in anul 1980 si reprezinta primul joint-venture intre Italia si Romånia in sistemul bancar. Grupul Veneto Banca a achizitionat in anul 2000 pachetul majoritar de actiuni al bancii -92,3%. Restul de 7,6% din actiunile bancii sunt detinute de Banca Comerciala Romåna. La sfårsitul exercitiului economic 2004 obtinuse un profit net de aproape 3,3 milioane de euro. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO