Bănci și Asigurări

Banca NatWest din Marea Britanie închide biroul din nordul Londrei şi dă afară 500 de oameni

Banca NatWest din Marea Britanie închide biroul din...

Autor: Mircea Nica

18.08.2020, 00:00 145

Banca NatWest (fosta RBS) din Marea Britanie taie cel puţin 500 de locuri de muncă în activitatea de retail şi închide unul dintre birourile rămase la Londra, în timp ce băncile continuă să reducă costurile în faţa unui val de pierderi preconizate din cauza pandemiei COVID-19, conform Reuters.

NatWest, bancă susţinută de stat, finalizează o rundă voluntară de concediere care vizează reducerea a 550 de roluri echivalente cu normă întreagă în sucursalele sale şi serviciul premium „premier banking“.

„Am luat decizia de a invita cereri de concediere voluntară şi vom sprijini colegii care solicită un pachet complet de sprijin. Nu va exista o concediere obligatorie ca urmare a acestui anunţ“, a spus un purtător de cuvânt al băncii.

De asemenea, NatWest îşi închide separat biroul Regents House din Londra, care a fost unul dintre cele mai mari hub-uri tehnologice ale băncii şi care avea spaţiu pentru 2.500 de lucrători. Gigantul Royal Bank of Scotland (RBS), care a fost o scurtă perioadă şi în România prin achiziţia băncii olandeze ABN Amro, a fost redenumit NatWest, ca parte a unei transformări strategice masive în cadrul căreia vrea să reducă dimensiunea diviziei de investiţii, să reducă amprenta de carbon generată indirect prin portofoliul de credit şi să opereze cu ţinte de profitabilitate mai reduse, potrivit FT.

Denumirea RBS exista de 293 de ani. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO