Bănci și Asigurări

Banca Romaneasca: 4,9 mil. euro profit

13.12.2004, 00:00 9

Banca Romaneasca, membra a grupului National Bank of Greece, a inregistrat la sfarsitul lunii octombrie un profit net de 4,9 milioane de euro.
Volumul activelor totale detinute de banca a ajuns, dupa primele zece luni ale anului, la 208,5 milioane de euro. Comparativ cu nivelul inregistrat la inceputul anului, volumul activelor detinute a crescut cu aproximativ 30%.
Banca detine in prezent un portofoliu de 70.000 de clienti, marcand astfel o crestere cu 41% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Dezvoltarea portofoliului de clienti a fost sprijinita de largirea in acest interval a retelei teritoriale operata de banca. Recent, Banca Romaneasca a deschis a saptea sucursala din Bucuresti, pe Calea Grivitei. Astfel, reteau teritoriala a ajuns la un total de 28 de unitati. Prin noua sucursala banca ofera clientelei toata gama de produse si servicii, incluzand conturi curente, operatiuni de trezorerie, produse de economisire sau creditare, carduri si schimb valutar. Noua unitate are istalate de asemenea un bancomat si un ghiseu de schimb valutar.
Pe langa largirea retelei teritoriale, banca a lansat recent si noi produse de creditare, destinate clientilor persoane fizice. Astfel, banca a lansat un credit imobiliar si unul pentru credite de consum, prin care ofera finantari de pana la 15.000 de euro, pe o perioada de maximum sapte ani, daca beneficiarul poate aduce garantii reale.
La sfarsitul anului trecut, grupul financiar National Bank of Greece (NBG), unul dintre cele mai puternice din Europa de Sud - Est, a achizitionat pachetul majoritar al Bancii Romanesti, detinand in prezent 90,86% din capitalul social al acesteia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO