Bănci și Asigurări

Banca Romaneasca mizeaza pe afacerile din Pantelimon

05.09.2003, 00:00 15



Reteua de sucursale a Bancii Romanesti a ajuns la 24 de unitati, o data cu inaugurarea sucursalei Pantelimon din Bucuresti, urmand ca pana la sfarsitul anului sa mai fie deschise inca trei.



"Procesul dezvoltarii retelei teritoriale va continua si in viitor astfel ca, pana la sfarsitul acestui an, reteaua teritoriala a Bancii Romanesti se va extinde la 27 de unitati teritoriale, prin deschiderea a trei noi sucursale situate in Bucuresti, in Cartierul Militari, precum si in orasele Ploiesti si Deva", afirma Petru Rares, presedintele Bancii Romanesti.



El spune ca decizia de a deschide o locatie in zona Pantelimon a fost sustinuta de activitatea economica deosebita a clientilor existenti si potentiali, "care face din zona Pantelimon una din cele mai dinamice comunitati sectoriale de afaceri".



Pe langa extinderea retelei de sucursale, un proiect al Bancii Romanesti aflat in faza finala de realizare este lansarea cardului de credit prin cooperarea cu reteaua de instrumente de plata electronice Mastercard Europe.



Banca este deja membra a organizatiei de carduri VISA International, oferind intreaga gama de produse ale acesteia, incepand cu cel mai accesibil card-VISA Electron si pana la cel mai prestigios-VISA Gold.



La sfarsitul lunii septembrie 2002 Banca Romaneasca a lansat VISA Virtual Card, proiectat pentru comertul electronic si cumparaturile prin Internet.



Anticipand cresterea apetitului populatiei pentru produsele bancare de creditare, Banca Romaneasca a extins gama creditelor de consum, prin adaugarea unor produse precum Creditul fara destinatie, denumit CreditForte si Creditul pentru cheltuieli personale si vacanta, cel din urma disponibil prin card.



Pe segmentul serviciilor destinate clientilor persoane fizice, o pozitie importanta in protofoliul bancii o ocupa serviciile de transfer rapid al sumelor in valuta prin sistemul Western Union, Banca Romaneasca fiind primul agent Western Union din Romania.



O mare parte din portofoliul de clienti ai bancii este reprezentat din intreprinderi mici si mijlocii, pe care le sustine prin credite acordate atat din surse proprii cat s din surse externe, in parteneriat cu institutii financiare internationale.



Banca Romaneasca furnizeaza o gama larga de servicii bancare, destinate accelerarii decontarilor in lei si valuta: operatiuni de cont curent, conturi colectoare, in principal clientilor cu retea de distributie zonala sau nationala, valorificarea disponibilitatilor curente (depozite pe o zi, 3 zile, 1 saptamana), servicii de vanzare/cumparare pe piata valutara, precum si servicii de intermediere pe piata monetara.



Infiintata in urma cu zece ani, Banca Romaneasca este prima banca din Romania asigurata impotriva riscurilor operationale, asiguratorul fiind grupul Lloyd's din Londra. razvan.voican@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO