Bănci și Asigurări

Banca Tiriac a castigat licitatia pentru finantarea Primariei Satu Mare

23.03.2005, 00:00 14


Banca Tiriac va acorda primariei municipiului Satu Mare un credit de 700 de miliarde de lei (19,2 milioane de euro), fondurile urmand sa fie folosite in exclusivitate pentru reabilitarea strazilor.


Creditul va avea un termen de rambursare de 15 ani, cu o perioada de gratie de cinci ani. Contractul de creditare va fi semnat in urmatoarele 30 de zile, dupa ce oferta Bancii Tiriac a fost selectata dintr-un total de cinci oferte. Proiectul se va desfasura in mai multe etape, in cursul acestui an urmand sa fie trase 180 de miliarde de lei (5 milioane de euro) din totalul sumei contractate.


"Banca Tiriac va continua sa acorde o atentie deosebita societatilor de tip IMM, extinzand in continuare paleta produselor de creditare dedicate acestora. Pe de alta parte, intensificarea relatiilor de afaceri cu municipalitatile face parte din strategia de dezvoltare a bancii. Banca Tiriac recunoaste ca autoritatile publice locale sunt parteneri viabili si de interes pentru institutiile financiare, reprezentand o oportunitate pentru cresterea afacerilor pe termen mediu si lung", a declarat Selcuk Saldirak, presedintele bancii.


Primarul Iuliu Ilyes a declarat agentiei Mediafax ca acest credit pe termen lung este singura modalitate prin care reteaua de drumuri din oras poate fi reabilitata.


Potrivit lui Ilyes, bugetul local nu ar permite in urmatorii ani executarea unor lucrari de asemenea amploare, iar peticirea drumurilor care se executa in fiecare an, in lipsa unor lucrari complexe de reabilitare a drumurilor, nu ar face decat sa duca la distrugerea retelei de drumuri.


Banca Tiriac a terminat anul trecut cu un profit net de 17 milioane de euro (conform IAS) si detinea la acel moment active totale in valoare de 620 mil. euro. In primele doua luni ale acestui an banca a realizat un profit de patru milioane de euro. Banca va lansa noi produse, in special pe domeniul de economisire, pentru a-si dezvolta afacerile si conserva astfel profitabilitatea, in conditiile intensificarii concurentei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO