Bănci și Asigurări

Banca Tiriac a investit 1,5 mil. $ in sistemul IT

24.03.2005, 00:00 17


Banca Tiriac a investit 1,5 milioane de dolari (1,1 milioane de euro) in cadrul unui program de actualizare a aplicatiilor si infrastructurii sistemului informatic central, care a demarat recent. Programul de actualizare vizeaza implementarea de noi functionalitati si aplicatii IT, care vor permite procesarea timp de 24 de ore pe zi a tranzactiilor si vor contribui, de asemenea, la cresterea vitezei de lucru. Totodata, banca va realiza noi interfete pentru sistemul de carduri si pentru sistemul call-center, care vor permite introducerea de noi canale de distributie la distanta. Banca a inceput de asemenea certificarea smart-cardurilor.


"Prin toate aceste investitii urmarim optimizarea fluxului operational si de servire al clientilor nostri, precum si marirea numarului de puncte de desfacere a produselor bancare, atat prin dezvoltarea in teritoriu, infiintand noi unitati, cat si prin crearea unor canale noi de distributie bazate pe tehnologie moderna", a declarat Haluk Kurcer, cheaf operational officer si prim -vicepresedinte al Bancii Tiriac.


Banca a incheiat anul trecut cu un profit de 17 milioane de euro. Pentru anul acesta, este planificata atat extinderea retelei teritoriale, cat si a portofoliului de produse, pentru a se asigura mentinerea profitabilitatii, in conditiile inaspririi concurentei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO