Bănci și Asigurări

Banca Tiriac merge spre servicii integrate

19.05.2004, 00:00 15



Banca Tiriac si-a stabilit ca obiectiv principal pentru perioada urmatoare dezvoltarea unei oferte de servicii financiare integrate, urmadn modelul marilor banci straine prezente pe piata.



"Obiectivul principal al bancii este de a deveni un furnizor de servicii financiare integrate. In curand vom lansa noi produse si servicii adresate deopotriva persoanelor fizice si juridice", a declarat ieri presedintele bancii, George Mucibabici.



Strategia de dezvoltare a bancii, anuntata de Mucibabici prevede lansarea de noi produse si servicii precum si deschiderea de noi filiale in tara.



"Incepand chiar de luna viitoare vom lansa noile produse, printre care creditul ipotecar,operatiuni de leasing financiar sI carduri de credit. Ne vom axa pe dezvoltarea segmentului imobiliar sI de retail, prin colaborari cu vendori locali ", a declarat Mucibabici. Acest sistem este deja folosit de banca pentru creditele auto, domeniu in care colaboreaza cu dealerii auto.



Banca detine la acest moment o retea de 56 de unitati teritoriale, 200 de ATM- uri si 1.550 de POS-uri.



La sfarsitul lunii aprilie activele bancii depaseau 21.200 de miliarde de lei (peste 500 de milioane de euro). Profitul operational aferent primelor patru luni ale anului a fost de 473 de miliarde de lei, in crestere cu 22% fata de perioada similara a anului trecut.



Banca Tiriac a inaugurat ieri o noua sucursala pe Calea Victoriei. Aceasta este a 17 unitate din Bucuresti, unde sunt concentrate aproape 40% din activitatile bancii.



Prezent la deschidere, Ion Tiriac, care detine peste 73% din actiunile bancii a apreciat ca de abia acum "afacerile incep sa mearga", iar banca trebuie sa creasca odata cu sistemul, aflat intr-un avant puternic.



Managementul bancii si-a exprimat hotararea sa faca din Banca Tiriac unul din principalii jucatori de pe piata. Banca mai are in plan deschiderea spre sfarsitul anului a inca doua sucursale, de data aceasta in provincie.



Oficialii Bancii Tiriac recunosc, la randul lor, potentialul de crestere al segmentului persoanelor fizice si se pregatesc sa faca fata concurentei ce se anunta tot mai puternica. Potrivit lui Tiriac, cel mai interesant domeniu in acest moment este cel imobiliar, unde banca va finanta lucrarile de construire de locuinte ale administratiilor locale.



"Ne vom orienta preponderent pe sectorul imobiliar, prin divizia noastra "Tiriac Holding". Aceasta piata este in crestere puternica si se estimeaza ca in urmatorii zece ani se vor construi peste 2 milioane de locuinte. Desigur, concurenta este in crestere si se va accentua prin intrarea pe piata a jucatorilor straini. Filozofia noastra este strans legata de actiunile administratiilor publice", a spus Tiriac.
liviu.chiru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO