Bănci și Asigurări

Banca Tiriac reduce dobanzile la credite

16.03.2005, 00:00 19


Banca Tiriac a operat la inceputul acestei saptamani reduceri de pana la patru puncte procentuale la dobanzile percepute la creditele acordate in lei clientilor persoane fizice.


Aceasta ajustare vine la o luna dupa precedenta modificare, care a adus diminuari de pana la cinci puncte procentuale.


Astfel, banca percepe pentre creditele de consum MultiCredit si pentru cele Auto o dobanda de 16% pe an, mai mica cu trei puncte procentuale fata de nivelul anterior. De asemenea, la creditul Metro (destinat finantarii achizitiilor de bunuri din reteaua de magazine Metro) banca percepe o dobanda mai mica cu trei puncte procentuale, de 16% pe an. Pentru creditele de consum contractate prin alti distribuitori dobanda este de 18% pe an.


La creditele overdraft acordate pe cardurile de debit dobanda a fost micsorata cu patru puncte procentuale, pana la 17% pe an. Pentru imprumuturile acordate pe cardul de credit MasterCard, banca percepe acum o dobanda de 21%, de asemenea cu patru puncte procentuala mai mica decat nivelul precedent. Cardul de credit, lansat la sfarsitul anului trecut, permite posesorilor accesul la o linie de credit de pana la 5.000 de euro (echivalent in lei), acestia beneficiind de o perioada de gratie de 45 de zile in cazul achizitiilor la comercianti, timp in care nu platesc dobanda pentru sumele utilizate.


La creditul Vancata (destinat finantarii calatoriilor), banca percepe o dobanda de 18% pe an.


Pentru clientii care au deschis un Cont Central (in care sunt varsate veniturile lunare) banca percepe la unele credite o dobanda preferentiala, mai mica cu un punct procentual decat cea la un contul curent.


"In prezent Banca Tiriac practica cea mai scazuta dobanda la creditul de consum, ceea ce denota interesul pe care il avem pentru dezvoltarea sectorului de retail", a spus Catalin Parvu, vicepresedinte al bancii.


Scaderile de dobanzi survin in contextul in care dobanzile pe piata monetara au coborat sensibil, ceea ce a dus si la diminuarea sensibila, pana la 10%-12% pe an a dobanzilor remunerate la depozitele in lei. Nivelul la care au ajuns dobanzile la depozite permite astfel reducerea dobanzilor active fara un efect sensibil asupra marjele de profit.


Banca Tiriac a incheiat anul trecut cu active de 620 mil. euro si un profit de 17 mil. euro. In primele doua luni ale anului, banca a obtinut un profit de patru milioane de euro.


Pentru acest an, banca si-a propus sa-si dezvolte atat portofoliul de produse si sevicii, cat si reteaua teritoriala, pentru a-si mari volumul afacerilor si proteja profitabilitatea, in conditiile in care inasprirea concurentei si scaderea dobanzilor vor duce la diminuarea marjelor de castig. Astfel, banca are in plan deschiderea a 11 sucursale pe parcursul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO