Bănci și Asigurări

Banca Transilvania reia planul de a intra în Republica Moldova

Autor: Razvan Voican

05.04.2011, 09:48 489

Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie alBăncii Transilvania (a cincea mare bancă locală), s-a întâlnit ierila Chişinău cu premierul Republicii Moldova Vlad Filat pentru adiscuta despre deschiderea unei subsidiare.

BT avea încă din 2008 un plan de a intra în Republica Moldova,însă l-a suspendat din cauza izbucnirii crizei financiareinternaţionale. A înfiinţat totuşi în toamna lui 2008 compania BTLeasing Moldova, care a ajuns la o cotă de piaţă de circa 15%.

"Având în vedere depăşirea recesiunii economice şi experienţa pecare o avem, ne gândim foarte serios să extindem activitatea BănciiTransilvania şi în ţara dumneavoastră", a spus Ciorcilă laîntâlnirea cu premierul moldovean, potrivit unui comunicat alguvernului de la Chişinău. El a menţionat posibilitatea lansăriiunor "servicii inedite" pe piaţa din Republica Moldova.

BT mai este prezentă în Cipru, unde operează prin douăsucursale.

La discuţii au participat Robert Rekkers, directorul general alBT, şi Vasile Puşcaş, senior adviser pentru programe europene albăncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO