Bănci și Asigurări

Bancherii faţă în faţă cu antreprenorii: cum poate reporni creditarea

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Ciprian Botea

10.11.2014, 00:07 196

Ziarul Financiar organizează mâine o dezbatere pe tema „Cum reconstruim încrederea între bănci şi antreprenori“, cu scopul de a găsi soluţii de revigorare a creditării, un element-cheie al creşterii economice.

Oamenii de afaceri încă ezită să ia credite pentru că le lipseşte încrederea în evoluţia a economiei, deşi bancherii spun că au resurse, astfel că stocul creditelor continuă să scadă. Doar în ultimul an stocul de credite s-a diminuat cu 8 mld. lei. Creditul în valută se prăbuşeşte, iar cel în lei creşte lent în pofida reducerii dobânzilor.

Invitaţii la conferinţa „Cum reconstruim încrederea între bănci şi antreprenori“ vor încerca să răspundă la ur­mă­toarele întrebări: Este nevoie de schim­barea modelului de business al băn­cilor pentru a putea atrage din nou clienţi în sucursale? Care sunt sectoarele economice care ar putea da startul unui nou ciclu de creştere a creditării? Este nevoie ca portofoliile de neperformante să fie curăţate complet înainte de reluarea creditării? Răspunsurile la aceste întrebări vor fi oferite de speakeri din BNR, bănci comerciale, firme de consultanţă şi de recuperare a creanţelor, precum şi de antreprenori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO