ZF 24

Bancherul implicat în cele mai mari tranzacţii pe bursă: Contextul e favorabil, vom intermedia 2-3 listări de companii private în 2014

Bancherul implicat în cele mai mari tranzacţii pe...

Autor: Roxana Pricop

01.10.2013, 00:08 342
Ofertele publice de acţiuni derulate de companiile de stat pe bursă au creat un context favorabil de care pot profita companiile private în căutare de capital, a spus Matei Filipidescu, şeful diviziei de corporate finance şi investment banking a BCR. El şi-a asumat că anul viitor divizia pe care o conduce va intermedia două-trei listări ale unor companii private.
 
Matei Filipidescu, 35 de ani, a preluat conducerea diviziei de invest­ment banking a BCR în vara anului trecut, înlocuindu-l pe Dan Weiler. Anul trecut, el a fost implicat în derularea ofertei publice secundare de vânzare de acţiuni în valoare de 37 mil. euro de la Transelectrica.
 
În prezent, Matei Filipidescu este implicat în intermedierea ofertei de 600 milioane de euro de la Romgaz. BCR face parte din consorţiul format din Erste, Goldman Sachs şi Raiffeisen Capital&Investment care va intermedia vânzarea a 15% din producătorul de gaze Romgaz. De asemenea, BCR lucrează alături de firma de brokeraj Intercapital Invest la intermedierea ofertei iniţiale de vânzare de acţiuni derulată de producătorul de materiale de construcţii AdePlast. Listarea Romgaz şi cea a AdePlast, prin care compania vrea să atragă până la 15 milioane de euro, sunt cele mai mari tranzacţii de pe bursă din acest final de an.
 
„Este un context bun pentru listarea pe bursă, pe plan intern ofertele publice ale companiilor de stat au creat un moment favorabil, iar pe plan interna­ţional lucrurile s-au mai liniştit. Noi ne asumăm ca obiectiv să intermediem două -trei listări de companii private în 2014 şi dacă şi alţi cinci consultanţi îşi asumă un obiectiv similar, cred că bursa ar putea avea mai multe listări într-un an decât a avut până în prezent“, a spus Filipidescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO