Bănci și Asigurări

Bancile mari prelungesc termenul pentru actualizarea datelor clientilor

08.10.2009, 23:00 24
BCR, cea mai mare banca de pe piata a prelungit pana la 31martie 2010 termenul pana la care clientii sunt obligati sa-siactualizeze datele de identificare personala conform actului deindentitate, potrivit regulamentului emis de BNR privindcunoasterea clientelei. Dupa acea data, accesul la conturi esterestrictionat pana la prezentarea la una dintre unitatilebancii.

La BRD, termenul limita a ramas 31 octombrie 2010, in timp ceRaiffeisen Bank l-a prelungit pana la 9 aprilie 2010. Bancherii numai trebuie sa solicite informatii privind functia publicaimportanta detinut decat clientilor rezidenti in strainatate. BNRle cere bancilor "sa manifeste o vigilenta sporita" fata declientii de private banking. De asemenea, bancile trebuie sa leceara clientilor companii actualizarea informatiilor deidentificare si a persoanelor cu functii de conducere sauimputernicite sa actioneze in numele unei companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO