Bănci și Asigurări

Băncile pentru locuinţe reduc comsioanele la credite

 Băncile pentru locuinţe reduc comsioanele la credite

Autor: Anelis Baciu

08.08.2012, 00:05 486

BCR Banca pentru Locuinţe şi Raiffeisen Banca pentru Locuinţe, cele două bănci locale specializate pe nişa economisirii şi creditării în domeniul locativ, au anunţat diminuarea comisioanelor la creditele nou acordate.

BCR Locuinţe a redus comisionul de administrare a creditului de la 0,15% la 0,05%, iar Raiffeisen Locuinţe nu va percepe comision de analiză a dosarului de credit în luna august. În varianta standard, comisionul Raiffeisen ajunge la 1.400 de lei. Cele două bănci vând produse de economisire-creditare în lei destinate îmbunătăţirii locative şi refinanţării altor credite ipotecare/imobiliare, prin care clienţii pot angaja împrumuturi în lei cu dobânzi anuale mai mici decât cele de pe piaţă.

BCR percepe o dobândă anuală de 5-6% (în funcţie de tipul produsului ales), iar la Raiffeisen dobânda este de 9,5% în primii 5 ani, reducându-se apoi la 4,5% pe an. Chiar dacă sistemul de economisire-creditare a fost introdus în România în anul 2004 şi a beneficiat în mod constant de susţinerea statului, băncile pentru locuinţe nu au avut succesul scontat, acestea transformându-se mai degrabă în instituţii de economisire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO