Bănci și Asigurări

Bancpost, profit de peste 31 de milioane de lei în primele nouă luni ale anului

Bancpost, profit de peste 31 de milioane de lei în...

Autor: Mona Scarisoreanu

21.12.2016, 15:45 164

Aceste realizări sunt rezultatul eficientizării, dezvoltării businessului, dar şi al îmbunătăţirii constante a calităţii portofoliului de credite.

Astfel, în primele 9 luni ale anului, activele totale au înregistrat un avans de +5,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut, până la valoarea de 11,1 miliarde de lei, depozitele clientelei au crescut cu 16,2%, la 8,7 miliarde de lei, iar creditele brute au atins valoarea de 5,9 miliarde de lei. Raportul credite/depozite a atins nivelul de 68%, fapt ce reconfirmă nivelul ridicat de independenţă financiară a Băncii.

În plus, pe fondul optimizării constante a operaţiunilor, cheltuielile operaţionale s-au păstrat pe un trend descrescător, cu 3,7% mai puţin comparativ cu primele nouă luni ale anului 2015.

Calitatea portofoliului de credite a continuat să se îmbunătăţească, rata creditelor neperformante scăzând la 9,1%, faţă de 16,5% în aceeaşi perioadă din 2015, şi sub media sistemului de 10%.

Rata de adecvare a capitalului a crescut la 21,79%, comparativ cu nivelul de20,51% la sfârşitul anului 2015 şi de 18,75% în decembrie 2014.

„Rezultatele pozitive subliniază sustenabilitatea modelului de business şi soliditatea băncii, cu atât mai mult cu cât au fost înregistrate într-un context legislativ provocator şi un nivel scăzut al dobânzilor. Bancpost rămâne activ implicată în susţinerea clienţilor săi, concentrându-se în continuare pe dezvoltarea de soluţii financiare ce răspund cel mai bine nevoilor acestora”, a declarat Philippos Karamanolis, preşedintele executiv al Bancpost.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO