Bănci și Asigurări

BCR a acordat aproximativ 100 de credite imobiliare standard în lunile de vară după majorarea avansului

BCR a acordat aproximativ 100 de credite imobiliare...

Autor: Claudia Medrega

03.10.2016, 14:13 841

BCR a acordat aproximativ 100 de credite imobiliare standard în lunile de vară după majorarea avansului, a declarat Dana Demetrian, vicepreşedinte al bancii. 

Un număr de 200.000 de clienţi ai BCR au beneficiat, începând cu 2009, de refinanţări, restructurări sau ajustări de costuri. Iar volumul creditelor care au beneficiat de reduceri de costuri se ridică la 4,5 mld. lei, a arătat Demetrian, vicepreşedinte Retail & Private Banking BCR.

Doar în 2015 şi 2016, numărul clienţilor celei mai mari bănci din România care au beneficiar de astfel de soluţii a totalizat 90.000.

BCR a început aplicarea prevederilor Directivei 17 a Comisiei Europene, transpusă prin Ordonanţa 52/2016, de la 30 septembrie, adică din ziua intrării în vigoare a Ordonanţei. Normativul prevede obligaţia de a informa clienţii cu privire la variaţiile de curs valutar, limitarea dobânzilor penalizatoare în caz de restanţă şi eliminarea comisionlului de rambursare anticipată. Aceeaşi Ordonanţă prevede standardizarea ofertelor de credite garantate, astfel încât clienţii să poată compara elementele prezentate de mai multe bănci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO