Bănci și Asigurări

BCR a făcut un profit de 59 mil. euro în trimestrul II

01.08.2010, 23:38 20

Grupul BCR, care include cea mai mare bancă de pe piaţă, aobţinut în trimestrul al doilea un profit net de 245,5 mil. lei (59mil. euro), în scădere cu peste 11% faţă de aceeaşi perioadă din2009.
La nivelul primului semestru, câştigul net a însumat 488,5 mil. lei(117 mil. euro), scăderea fiind chiar mai mare, de 19,5%, încondiţiile în care trimestrul I 2009 a rămas cel mai bun dinultimul an şi jumătate.
BCR resimte în continuare costurile cu provizioanele, stoculacestora ajungând la echivalentul a peste un miliard de euro.Acestea sunt susţinute însă de creşterea veniturilor operaţionale,cu peste 8% în semestrul I, ducând la un profit operaţional de 1,63mld. lei
(391 mil. euro). "BCR a continuat să demonstreze capabilitatea de ase adapta unor situaţii de piaţă dificile. Foarte probabil acestecondiţii vor continua să îşi producă efectele în al doilea semestrudin 2010. BCR este pregătită pentru a face faţă situaţiei", adeclarat Dominic Bruynseels, preşedintele executiv al BCR.Banca-mamă Erste Group a înregistrat o scădere a profitului netsemestrial cu 4,1%, până la 472 mil. euro, acţiunile sale scăzândvineri la Viena cu peste 5%.
"Lucrurile sunt clare: băncile care lucrează cu oameni, aşa cumsuntem noi sau bănci spaniole ori din Italia, au scăderi de profit,în timp ce Deutsche Bank sau UBS au creşteri. Piaţa însă nepenalizează. Până nu demult băncile erau acuzate că fac profiturimari, dar nici acum când scad nu e bine", a comentat în glumăAndreas Treichl, CEO al Erste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO