Bănci și Asigurări

BCR a vândut un portofoliu de credite negarantate de 98 milioane euro, la un preţ de 9% din valoare

Autor: Alexandra Chelu

27.02.2011, 15:11 41

BCR a vândut un portofoliu de credite negarantate de 98 milioanede euro, la un preţ de 9% din valoare, ceea ce a influenţat pozitivrezultatul financiar din ultimul trimestru al anului trecut cu 5milioane de euro, conform Mediafax Business.

"În România, am vândut credite negarantate acoperite înproporţie de 95%, deci pe total impactul asupra contului de profitşi pierdere a fost de 5 milioane de euro în trimestrul patru", adeclarat Bernhard Spalt, membru al consiliului de management alErste Bank şi chief risk officer.

Într-o prezentare a grupului austriac se arată că vânzările decredite neperformante s-au situat la 98 milioane de euro înRomânia, 58 milioane de euro în Cehia, 39 milioane de euro înSlovacia şi 11 milioane de euro în Ungaria.

Spalt a explicat că impactul vânzărilor de credite neperformanteasupra contului de profit şi pierdere a fost pozitiv întrucâtgradul de acoperire prin provizioane ale acestora era în medie de91%, iar preţul mediu de vânzare a fost de 14% din valoare.

Oficialul Erste anticipează că în România creditarea negarantatăva începe să-şi revină în a doua parte a acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO