Bănci și Asigurări

BCR aruncă pe piaţă o ofertă de reducere a ratelor. Costul suportat de bancă, 200 mil. euro, pe o perioadă de 17 ani

Dana Demetrian, vicepreşedinte retail şi private banking al BCR

Dana Demetrian, vicepreşedinte retail şi private banking al BCR

Autor: Liviu Popescu

08.09.2015, 17:56 2523
 

 

Cea mai mare bancă din sistem spune că oferta de reducere a ratelor la credite nu condiţionează renunţarea la litigii şi încearcă să vâneze şi clienţi de la alte bănci.

BCR, cea mai mare bancă din sistem în funcţie de mărimea activelor, a decis să arunce pe piaţă o ofertă destinată clienţilor cu credite imobiliare şi celor cu împrumuturi cu garanţie ipotecară, cu o dobândă de 4,95% pe an, precum şi posibilitatea ca timp de cinci ani rata de dobândă să fie fixă. Dobânda este echivalentă cu media pieţei din prezent.

Ulterior, dobânda va fi calculată în funcţie de nivelul Euribor, referinţă pentru costul creditelor de retail în euro, plus o marjă de 3%. Pentru creditele de consum cu ipotecă, dobânda este mai mare cu un punct procentual. Clienţii pot opta şi pentru conversia creditelor din euro în lei, rata dobânzii fiind aceeaşi.

Unul dintre scenarii ar fi ca ajustarea puternică a dobânzii să fie condiţionată de renunţarea la litigii astfel încât oferta BCR să se justifice într-o mai mare măsură din punctul de vedere al eficienţei şi al profita­bilităţii. Însă oficialii BCR au explicat că nu se condiţionează renunţarea la litgii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO