Bănci și Asigurări

BCR deschide unitati, dar mai si inchide

03.12.2004, 00:00 24



Banca Comerciala Romana (BCR) desfasoara un program de adaptare a dimensiunii si localizarii retelei teritoriale la potentialul pietei din diferite zone. Numarul unitatilor a crescut pana la 310, insa banca are in vedere si inchideri de agentii si sucursale situate in locatii considerate fara potential de dezvoltare a afacerilor.



In conditiile programului de restructurare si eficientizare construit impreuna cu BERD si IFC, nu mai pot fi mentinute unitati care nu functioneaza pofitabil.



"BCR are ca obiectiv tinta mentinerea doar a acelor unitati care au capacitatea de a satisface cerintele clientilor in conditii de eficienta si profitabilitate", spune Cornel Cojocaru, directorul de comunicare al bancii.



In ultima luna, au fost deschise 10 noi unitati dar, in acelasi timp, actionarii au aprobat desfiintarea a doua unitati din judetele Arad si Timis, urmand pe lista Agentia Novaci Gorj.



BCR opereaza a doua retea ca marime, dupa CEC - care se afla de asemenea intr-un proces de ajustare a numarului de unitati in functie de eficienta. Vine puternic din urma, BRD care continua programul de expansiune teritoriala lansat in aceasta toamna. A ajuns la 206 unitati si are planificata deschiderea a inca 20 pana la sfarsitul acestui an.



Raiffeisen Bank, a treia de pe piata dupa valoarea activelor si a patra dupa dimensiunea retelei, se apropie de 200 de unitati, pregatind pentru anul viitor o noua etapa de crestere a numarului de locatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO