Bănci și Asigurări

BCR Leasing a urcat pe locul 3 cu 6,1% din piaţă

Foto Cristina Nichituş

Foto Cristina Nichituş

Autor: Razvan Voican

08.04.2013, 09:00 742

BCR Leasing, companie membră a grupului BCR în care banca are 99,87% din acţiuni, a finanţat anul trecut bunuri în valoare de 82,2 mil. euro, volum care i-a adus o cotă de piaţă de 6,1% şi locul al treilea în clasamentul firmelor de profil afiliate băncilor.

„Circa 28% din volumul total al finanţărilor au fost realizate pe segmentul de autoturisme, 33% au fost pe vehicule comerciale grele şi circa 6% pe vehicule comerciale uşoare. Evoluţia pe segmente ilustrează o creştere semnificativă a finanţărilor de vehicule comerciale grele“, afirmă reprezentanţii BCR Leasing.

Finanţările pentru echipamente au însumat 25,5 mil. euro, în timp ce finanţările pentru automobile s-au ridicat la 24,6 mil. euro. Anul 2012 a marcat astfel o revenire puternică a companiei după trei ani de restructurare, curăţare a portofoliului şi ajustare a modelului de business pentru creşterea gradului de integrare a produselor proprii cu oferta băncii-mamă. Cross-sellingul cu BCR a constituit principalul canal de vânzare anul trecut, generând un volum finanţat de 46 mil. euro (valoare fără avans aferentă contractelor noi).

Dacă în 2008 se situa pe locul al doilea pe piaţă, BCR Leasing a ieşit brusc din top 10 în 2009 – primul an de criză, iar în 2010 a început implementarea unui plan de redresare pentru a putea absorbi creşterea puternică a costului riscului.

La sfârşitul lui 2012, BCR Leasing a avansat pe locul al treilea în ierarhia firmelor afiliate băncilor, cu o cotă de 6,1%, după UniCredit Leasing, cu 20,2% din piaţă, şi BRD Soge­lease cu 6,8%, în condiţiile în care piaţa de leasing a însumat peste 1,35 mld. euro. La final de an, structura portofoliului BCR Leasing cuprindea 67% leasing auto şi 33% leasing pentru echipamente şi utilaje. Pentru anul acesta compania are ca obiectiv majorarea cotei de piaţă la 10% şi creşterea profitabilităţii contractelor noi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO