Bănci și Asigurări

BCR Leasing vinde 220 de masini recuperate

28.07.2009, 18:26 3160

BCR Leasing, al treilea mare jucator de pe piata de leasing, a pus in vanzare pe un site special creat peste 200 de autoturisme, dar si 100 de autocamioane recuperate de la clientii care nu isi mai pot plati ratele.

Marja de pret pentru autovehiculele scoase la vanzare este foarte mare, urcand de la 3.000 de euro pentru un Daewoo Matiz pana la 50.000 de euro pentru un Mercedes S500 din 2006. Un Mercedes S500 nou costa circa 100.000 de euro. 

"Compania poate negocia vanzarea in leasing si durata contractului", spune Claudiu Stanescu, directorul general al BCR Leasing IFN. Cele mai scumpe autocamioane grele din oferta BCR urca la 96.000-100.000 de euro. Pe site-ul BCR mai sunt scoase la vanzare 20 de microbuze, 80 de autoutilitare, dar si ATV-uri sau remorci de tir.

In general, bunurile sunt reposedate de firma de leasing dupa ce clientul intarzie cu plata a trei rate consecutive.

La nivelul intregii piete, numarul autovehiculelor reposedate de firmele de leasing trece de 10.000 de unitati.

Companiile de leasing se confrunta acum cu problema stocarii masinilor reposedate de la clienti, fiind nevoite sa incheie contracte cu posesorii spatiilor de parcare.

Si BCR Leasing are incheiate asemenea contracte, insa reprezentantii companiei nu au oferit mai multe detalii.

Unii jucatori, precum Impuls Leasing, au apelat chiar la exportul masinilor recuperate in Austria, Franta, Maroc sau Germania, in conditiile in care cererea pe plan local este scazuta.

BCR Leasing a dublat prezentarea oficiala a site-ului dedicat vanzarii autovehiculelor recuperate cu lansarea unei oferte de finantare pentru clientii interesati de achizitii, cu dobanzi pornind de la 8,5% pe an, la euro, pentru firme.

Pentru clientii individuali, dobanda este de 9,5% pe an, pentru perioade de finantare intre unu si cinci ani, respectiv 10,5% pe an, pentru perioade intre 5 si 7 ani.

Compania percepe un comision de management de 1,95% din valoarea bunului si cere asigurare CASCO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO