Bănci și Asigurări

BCR plăteşte mai puţin la depozitele pe doi ani şi merge spre zero cu dobânda la contul curent

BCR plăteşte mai puţin la depozitele pe doi ani şi merge spre zero cu dobânda la contul curent

Autor: Ciprian Botea

17.04.2012, 00:01 426

BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă, a redus dobânzile plătite la depozitele în lei şi euro cu scadenţa la doi ani, până la 6% şi respectiv 4% pe an, mişcarea venind în contextul în care banca s-a aliniat tendinţei generale de pe piaţă şi a scăzut bonificaţiile pentru întreaga gamă de depozite. BCR majorase la începutul acestui an până la 7,25% şi respectiv 4,25% pe an dobânzile la depozitele în lei şi euro cu scadenţa la doi ani pe fondul înăspririi competiţiei pentru atragerea de resurse.

Dobânzile la depozite au început să scadă însă în ultimele săptămâni pe fondul îmbunătăţirii lichidităţii pe piaţă. Totodată, mişcarea descendentă a dobânzilor la depozite a fost încurajată de scăderea inflaţiei şi de relaxarea politicii monetare. BCR a inclus în ofertă depozitele cu scadenţa la doi ani în toamna anului trecut şi plăteşte dobânzi mai mari decât cele oferite la depozitele pe trei sau şase luni pentru a convinge clienţii să economisească pe termen lung.

Clienţii care deschid un depozit folosind serviciile de internet banking şi phone banking primesc un bonus de 0,25% la dobânda anuală, iar cei care îşi încasează veniturile printr-un cont curent deschis la bancă au un bonus de 0,3% peste dobânda standard. După ce a ajustat dobânzile la depozite, BCR va reduce începând din 15 iunie şi dobânda plătită pentru sumele din contul curent, de la 0,1% la 0,01% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO