Bănci și Asigurări

BCR se împrumută cu 35,3 milioane de euro

Autor: Claudia Medrega

18.11.2010, 23:35 32

BCR, cea mai mare bancă după active, a vândut în ultima lunăobligaţiuni în valoare de 45 de milioane de lei (10,5 milioane deeuro), precum şi titluri în valută, de 24,85 milioane de euro,instrumentele fiind listate pe bursa din Luxemburg. Banca arealizat o emisiune de obligaţiuni de 32 de milioane de lei, la odobândă fixă de 7% pe an şi a mai vândut titluri de 13 milioane delei, cu un cupon fix de 8,5%, ambele pe trei ani.

Pe lângă obligaţiunile în lei, BCR a mai plasat alte trei emisiunide instrumente în euro, cu valori mai mici. Maturitatea este depatru şi cinci ani. Cea mai mică dobândă obţinută a fost de 4,75%pe an, iar cea maximă de 5,1% pe an. Împrumuturile fac parte dinprogramul de finanţare în valoare de 3 miliarde de euro derulat înLuxemburg de BCR şi subsidiara sa specializată BCR Finance.

Programul de finanţare a fost iniţiat în urmă cu un an, însă pânăacum BCR a realizat puţine operaţiuni, de valori mici, atât în lei,cât şi în euro. Deşi au nevoie de resurse atrase pe termene mailungi pentru a-şi putea finanţa portofoliile de credite, băncile nuemit obligaţiuni în lei pe bursa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO