Bănci și Asigurări

BCR taxeaza mai mult operatiunile cu cash

21.12.2008, 17:37 23

Pentru reducerea cheltuielilor cu administrarea si transportul numerarului, BCR continua politica de incurajare a operatiunilor bancare electronice, penalizand prin comisioane tranzactiile cu cash - depunerile de numerar in conturile altor clienti (persoane fizice, persoane fizice autorizate sau persoane juridice) la ghiseele bancii, retragerile de numerar la ghiseele bancii, platile intrabancare in valuta si vanzarea de cecuri comerciale.

Noile tarife vor intra in vigoare pe 26 decembrie.
"Prin majorarea comisioanelor pentru operatiunile cu numerar si, concomitent, diminuarea comisioanelor pentru operatiunile fara numerar, incurajam orientarea catre 24 Banking sau catre alte variante alternative, mai avantajoase pentru clienti", a declarat Sorin Mititelu, director executiv al Directiei Dezvoltare Afaceri si Produse Retail.
In acelasi timp, pentru 12 operatiuni si servicii comisioanele aferente sunt reduse la zero, printre care: intocmirea contractelor de garantie imobiliara de catre personalul bancii; eliberarea scrisorii de bonitate/referinta; transmiteri prin fax privind diverse mesaje ce privesc activitatea bancara, solicitate de client; consultarea arhivei CRB (pentru alte scopuri decat obtinerea de credite).
In schimb, BCR a introdus un comision fix de 10 lei/euro pentru servicii precum: remitere cec in numele clientului; investigatii cecuri; cecuri returnate neonorate; anulare cecuri la cererea ordonatorului; taxa emitere cecuri in regim de urgenta; corespondenta letrica etc.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO