Bănci și Asigurări

BCR va dezvolta reţeaua de sucursale fără ghişeu în funcţie de cererea din partea clienţilor

BCR va dezvolta reţeaua de sucursale fără ghişeu în...

Autor: Ovidiu Tempea

14.11.2012, 14:45 779

BCR a deschis miercuri, în clădirea Bucharest Financial Plaza din Bucureşti, prima sucursală deschisă 24 de ore unde operaţiunile cash sunt gestionate exclusiv prin intermediul echipamentelor, iar extinderea acestui model va depinde de feed-back-ul primit din partea clienţilor.

Vicepreşedintele de retail şi private banking, Martin Slopek, a declarat că banca se angajează "ferm" să consolideze 24Banking ca brand distinct, dar nu a stabilit ţinte privind dezvoltarea reţelei de astfel de sucursale, fiind mai mult un proiect pilot, a cărui evoluţie va depinde şi de reacţia clienţilor şi cererea pentru astfel de servicii.

Slopek a arătat că deşi la nivelul băncii 75% din operaţiuni sunt derulate prin canale alternative, foarte mulţi clienţi individuali preferă să realizeze plăţi cash de la ghişeele băncii.

"Remodelarea nu va fi scumpă. Într-o asemenea sucursală cel mai mult ne costă echipamentele", a adăugat Skopek.

BCR are în prezent 621 de sucursale, iar săptămâna viitoare va deschide în Piaţa Victoriei o nouă sucursală fără ghişee.

Skopek a precizat că banca a achiziţionat 400 de automate de depunere de numerar şi plăţi care vor fi instalate în sucursalele BCR şi vor oferi clienţilor alternativă pentru operaţiunile derulate la ghişeu, mai ales în perioade aglomerate.

Până în prezent numai zece sucursale din Bucureşti erau dotate cu astfel de echipamente, iar în ţară există câte una sau două pe judeţ.

Concomitrent, BCR a lansat noile pachete de cont curent care aduc ca noutate eliberarea pe loc a cardului de debit ataşat, Serviciul de tranzacţii mobile pentru verificarea contului, plăţi facturi sau transferuri, şi serviciul BCR alertă (sms/email), prin care clienţii sunt anunţaţi când primesc bani, efectuează retrageri sau plăţi.

De asemenea, banca oferă dobândă anuală de 4% la contul curent pentru clienţii activi din punct de vedere al tranzacţiilor cu cardul la comercianţi sau prin internet.

Skopek a anunţat tot miercuri că parterul imobilului Bucharest Financial Plaza va fi deschis publicului şi transformat într-un centru de servicii bancare pentru clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO