Bănci și Asigurări

BCR Viata pregateste 2 noi fonduri pentru pilonul III

11.05.2007, 18:45 18

BCR Asigurari de Viata, membra a grupului financiar BCR, intentioneaza sa lanseze doua noi fonduri de pensii facultative, dupa ce la sfarsitul lunii aprilie a primit autorizatia pentru prospectul de pensie al primului sau fond: BCR - Prudent.
"Acestea vor avea un grad de risc mediu si crescut pentru a acoperi toate tipurile de apetenta la risc ale clientilor", a declarat Florina Vizinteanu, presedinte al BCR Asigurari de Viata. Compania a primit autorizatia de functionare ca administrator de pensii facultative din partea Comisiei de Supraveghere a Sistemului Pensiilor Private (CSSPP) la sfarsitul lunii aprilie, fiind unul dintre cei patru asiguratori locali autorizati pe acest pilon pana in prezent alaturi de ING Asigurari de Viata, Aviva Romania si Allianz-Tiriac Pensii Private.
Fondul de pensii BCR - Prudent are un grad de risc scazut si va include instrumente financiare cu venit fix de minim 70%, instrumente ale pietei monetare de maxim 20% si valori imobiliare de maxim 10%.
"Am ales sa incepem cu un fond cu risc scazut pentru a avea o abordare prudenta. Segmentul caruia ne adresam sunt cei peste 45 de ani care nu sunt inclusi in pilonul II, al pensiilor private obligatorii", a explicat Vizinteanu. La pensiile facultative pot contribui, strict pe baza de voluntariat, toti cei cu varste intre 18 si 52,5 ani, cu maximum 15% din veniturile lunare brute. Contributiile sunt deductibile in limita maxima de 200 de euro pe an, atat pentru angajat cat si pentru angajator, care pot contribui cumulativ. La sistem pot participa nu doar cei angajati, ci si cei cu profesii liberale sau self-employed, cu conditia sa obtina venituri de natura salariala. Potrivit estimarilor CSSPP, circa 250.000 de persoane vor opta pentru pensiile private facultative in 2008.
BCR Asigurari de Viata a subscris anul trecut, in primul an de activitate, prime brute de 50,4 mil. lei (14,3 mil. euro) si estimeaza venituri de 100,8 mil. lei (28,6 mil. euro) pentru acest an. Nivelul profitului realizat de compania de asigurari de viata a grupului BCR in 2006 a fost de 6,5 mil. lei (1,8 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO