Bănci și Asigurări

BCR vrea 30% din pensiile obligatorii

22.06.2007, 19:11 14

Compania de pensii private obligatorii a grupului Banca Comerciala Romana (BCR) tinteste o cota de 30% din aceasta piata, a anuntat ieri grupul financiar. "BCR are ca obiectiv sa fie liderul pietei fondurilor de pensii obligatorii administrate privat (pilonul II), cu o cota de piata de peste 30%", au spus reprezentantii grupului.
BCR va investi peste 15 milioane de euro (50 de milioane de lei) numai in capitalul social al companiei de pensii obligatorii, mult peste cerintele minime de capital, care necesita cel putin 4 milioane de euro.
Pana la intrarea pe pilonul II, BCR a inceput deja sa vanda pensii private facultative (pilonul III), prin compania de asigurari de viata a grupului financiar. De asemenea, BCR a primit avizul pentru a fi banca depozitara a activelor fondurilor de pensii private (facultative si obligatorii), alaturi de BRD Soc-Gen.
Pe pensiile facultative, BCR concureaza deja cu Allianz Tiriac Pensii Private, ING Asigurari de Viata si Aviva, alti patru competitori fiind in pregatiri sa intre pe piata. Cat priveste pensiile obligatorii, alte opt companii si-au anuntat formal intentia de intrare pe piata, prin depunerea de cereri de autorizare la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.
Conform unor estimari, pensiile facultative vor aduce anul acesta circa 200.000 de clienti, iar cele obligatorii circa 2,5 milioane. La pensiile obligatorii va trebui sa contribuie toti salariatii sub 35 de ani, optiunea fiind deschisa celor cu varsta intre 35 si 45 de ani.
Participarea la pensiile obligatorii nu presupune niciun cost suplimentar, ci se face doar prin virarea unei parti din CAS deja platita la stat catre administrare privata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO