Bănci și Asigurări

Belgienii de la Fortis intra pe piata locala de factoring

05.09.2007, 17:57 16

Grupul belgian Fortis va intra pe piata de factoring printr-un parteneriat cu un jucator local, Compania de Factoring, cele doua entitati urmand sa isi promoveze reciproc produsele si serviciile.
Fortis a incheiat in urma cu doua zile un acord de colaborare in regiune cu austriecii de la Intermarket Group, actionari la Compania de Factoring cu 50%, restul titlurilor fiind detinute de Banca Transilvania.
"Cel putin deocamdata, grupul Fortis nu intentioneaza sa deschida o companie de factoring in Romania, strategia lor bazandu-se pe colaborarea cu un partener local. De exemplu, daca Fortis are un client care isi deschide o sucursala in Romania, grupul ii va recomanda pentru factoring Compania de Factoring", a explicat Valentin Chirca, directorul general al Companiei de Factoring.
In acelasi timp, compania locala va lucra cu societatile care importa de la companii care fac factoring cu Fortis. "Acest parteneriat va avea un impact pozitiv asupra companiei noastre, pentru ca o colaborare cu un grup international aduce beneficii din punctul de vedere al know how-ului. Ne asteptam ca cifra noastra de afaceri sa creasca", a adaugat Chirca.
El a precizat ca acest acord nu presupune vreo investitie din partea grupului belgian sau a Companiei de Factoring.
Acordul presupune o colaborare intre Fortis si Intermarket si in alte tari, ca Austria, Cehia, Ungaria si Slovacia.
In prima jumatate a anului, Compania de Factoring, infiintata la sfarsitul anului trecut, a inregistrat o cifra de afaceri de 45,5 milioane de euro. Compania deruleaza operatiuni de factoring atat pe plan intern, cat si international, si este membra a Factors Chain International, una dintre cele mai mari organizatii de profil la nivel mondial.
Piata locala de factoring este controlata de patru banci - BRD, BCR, UniCredit si ING -, in timp ce numarul jucatorilor independenti este redus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO