Bănci și Asigurări

BERD: Sperăm să încheiem cel puţin încă o finanţare mare anul acesta

BERD: Sperăm să încheiem cel puţin încă o...

Autor: Razvan Voican

28.07.2013, 20:53 187

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) lucrează la cel puţin încă un proiect semnificativ de finanţare în care vor fi implicate şi bănci private şi care este destinat altui sector decât cel al telecomunicaţiilor, fiind de aşteptat ca tranzacţia să se încheie până la sfârşitul anului, spune James Hyslop (foto), directorul BERD pentru România.

Săptămâna trecută a fost anunţată oficial aranjarea unui împrumut de 225 mil. euro pentru operatorul de telefonie mobilă COSMOTE, la care BERD a contribuit cu 75 ml. euro, iar restul sumei a fost strâns de un sindicat de şapte bănci condus de ING şi Societe Generale. Hyslop afirmă că acest împrumut arată interesul puternic al instituţiei sale faţă de sectorul telecom. „Vom continua să sprijinim investiţiile în comunicaţii şi tehnologia informaţiei care vor ajuta România să devină mai competitivă.”

Întrebat dacă BERD ar fi interesată să preia un pachet din acţiunile deţinute de stat la Romtelecom, compania-soră a COSMOTE, Hyslop a reamintit că instituţia este un suporter înfocat al privatizării ca soluţie de stimulare a creşterii economice. „Vom continua să jucăm un rol activ în privatizările viitoare pe baza mandatului nostru de a sprijini procesul de tranziţie, a forţei financiare şi a expertizei”.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO